Изберете страница

Участието в изборите чрез партия позволява издигане на много повече кандидати с много по-малко подписи отколкото при издигане на независими кандидати, които законът дискриминира спрямо партиите.  

Партията се разпуска веднага след въвеждане на договорените права за пряко участие и контрол на гражданите във всички власти.

За учредяване и участието й в изборите трябва да се съберат 500 + 2500 валидни подписа. (вж. Закон за партиите и Избирателен кодекс)

Членове на ръководството и активистите й не се кандидатират в изборите и не пишат листите с кандидати. Това се прави от хората с гласуване и класация на кандидати, предложени в поне 10 (?) местни събрания  от даден район с общо най-малко 2000 участници за издигане на един кандидат. Събранята се свикват от активистите.

Договор за мандат (поръчка) – тест за мераклии да управляват

Всички кандидати подписват Договори за мандат с всеки желаещ в избирателния район, където се издигат. 

Ако не спечели мнозинство в НС,  работи главно за (1) самоорганизиране на гражданите в повсеместни събрания и спечелване на следващите предсрочни избори с договорена в събранията ПРОГРАМА за пряко овластяване на гражданите с права за реален пряк контрол и участие като КОРЕКТИВ във всички власти и (2) за разобличаване фалшиви „фенове“ на пряката демокрация, подменящи я с фрагментарни симулации, необезпечени с необходимите права и др. институционни инструменти, гарантиращи реална и достатъчна пряка власт на гражданите.